Νομάρχης

Σπουδές
Τελείωσε το Γυμνάσιο Αργοστολίου.Μετά τη θητεία του στο Ναυτικό ως σύγχρονος Οδυσσέας, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο σε διάφορα πλοία. Το 1960 μετακομίζει στην Αμερική. Συγκεκριμένα επιμορφώνεται στη Ναυτική Σχολή της Virginia “WestPoint”. Πλοίαρχος από το 1962 σε όλους τους τύπους των πλοίων και από το 1977 μέχρι και σήμερα αρχιπλοίαρχος και διευθυντής του ναυτικού τμήματος των επιχειρήσεων της οικογένειας Αγγελόπουλου.

Κοινωνική δράση

Ο Δ. Λευκαδίτης είναι παντρεμένος από το 1967 με την Άννα το γένος Μαηδάτση και έχει μία κόρη την Όλγα. Φοβόταν ότι οι Κεφαλλονίτες που ζούσαν μακριά από το νησί τους θα ξέχναγαν τις ρίζες τους. Έτσι, ξεκινά με άλλους να μετέχει και να οργανώνει συνεστιάσεις με Κεφαλλονίτες ενώ δημιουργεί πολλούς συλλόγους.

Πολιτική δράση

Η ενασχόλησή του με την πολιτική ξεκινά το 1980 όπου και οργανώνει το πρώτο τότε γραφείο ετεροδημοτών της Ν.Δ. Το γραφείο στεγάζεται ακόμη και σήμερα στην πλατεία Κάνιγγος (οδός Θεμιστοκλέους). Ο ίδιος από το 1980 έως και σήμερα είναι πρόεδρος των ετεροδημοτών Κεφαλονιάς & Ιθάκης της Νέας Δημοκρατίας. Το 1998 κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο του Μάκη Μεταξά και πρώτη φορά υποψήφιος Ν.Σ. καταλαμβάνει γύρω στους 1000 σταυρούς.