ΚΑΤΕΛΕΙΟΣ

Στον Κατελειό ρωτήστε τους ντόπιους πώς θα βγείτε στην απόμερη αμμουδιά της Κορώνης. Στη Λάσση, θα βρείτε τις δύο πιο τουριστικές πλαζ, τον Πλατύ και το Μακρύ Γιαλό (snabblån utan kreditupplysning).

Σήμερα Πιθανότητα καταιγίδων το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Βοριάδες μέχρι μέτριοι. Μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου. Αττική Λίγη συννεφιά το απόγευμα. Βοριάδες μέχρι μέτριοι. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 30 βαθμοί Κελσίου. Θεσσαλονίκη Συννεφιά το απόγευμα. Ανεμοι ασθενείς. Μέγιστη θερμοκρασία στην πόλη 27 βαθμοί Κελσίου.

Αύριο Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα ηπειρωτικά το απόγευμα. Μέτριοι βοριάδες στο Αιγαίο. Θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα. Κυριακή 18/05 Ηλιοφάνεια αρχικά παντού το απόγευμα και συννεφιά στα ηπειρωτικά, ίσως σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι ασθενείς (3 Μποφόρ) και στο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι (4-5 Μποφόρ). Δευτέρα 19/05 Κατά περιόδους συννεφιά με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα, κυρίως στα ηπειρωτικά. Βοριάδες ασθενείς (3-5 Μποφόρ) στα πελάγη. Αμετάβλητη θερμοκρασία – pengaro.se.

Eκδήλωση προς τιμή του κ. Βασίλη Μηναϊδη

Την Παρασκευή ( 04 – 06) ο Νομάρχης Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Δ. Λευκαδίτης έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση που διοργάνωσε, υπό την Αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, η Ένωση των Ξενοδόχων Κεφαλληνίας & Ιθάκης στο ξενοδοχείο MEDITERRANEE. H εκδήλωση ήταν προς τιμή του κ. Βασίλη Μηναϊδη, Προέδρου της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, ο οποίος εκτός της μεγάλης του προσφοράς στον κλάδο, συμμετείχε στην ομάδα Προσκόπων της Ρόδου, που ήλθε στο νησί μας, αμέσως μετά το σεισμό του 1953 και προσέφερε πολύτιμη βοήθεια.

Ο κ. Νομάρχης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση τόνισε τα εξής:

‘’ Κύριε Πρόεδρε της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλληνίας & Ιθάκης, κύριε lån penge hurtigt og nemt Πρόεδρε της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, κύριες και κύριοι.

Η σημερινή ημέρα, αποτελεί ακόμη μια σημαντική προσπάθεια από πλευράς των ξενοδόχων, ώστε μέσα από το διάλογο, να βγουν κάποια συμπεράσματα, τα οποία να οδηγήσουν στο σωστό του δρόμο, το τουρισμό μας.

Σίγουρα, τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δείχνουν πως ο τουρισμός στο σύνολό του ελλαδικού χώρου, βρίσκεται σε μια κάμψη, και δεν έχει την απαιτούμενη αίγλη, που αρμόζει στις νησιωτικές και όχι μόνο, περιοχές, που κατακλύζουν τη χώρα μας.

Όμως είναι βέβαιο, πως με το σωστό προγραμματισμό, τη συνεργασία, τη σύνεση, και, πολλές φορές, την ύπαρξη κοινής συνισταμένης, στη «γραμμή πλεύσης» , όλων όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, θα βρεθεί η φόρμουλα, που θα κάνει και πάλι τα νησιά της Ελλάδας, ακαταμάχητα, σε ό,τι αφορά την τουριστική του κίνηση.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, βεβαίως, παραδείγματα προς μίμηση αποτελούν οι ξενοδόχοι και οι άνθρωποι σαν τον κ. Βασίλη Μηναίδη, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων και Πρόεδρο των Ξενοδόχων της Ρόδου, όπου σήμερα τον τιμά η Ένωση των Ξενοδόχων της Κεφαλληνίας και της Ιθάκης, για την προσφορά του στον τουρισμό.

Επίσης, θα ήθελα να τονίσω τη σημασία αυτής της εκδήλωσης, δηλώνοντας παράλληλα, γι’ άλλη μια φορά, πως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς κάνει ό,τι είναι δυνατόν από την πλευρά της, για την τουριστική ανάπτυξη των περιοχών μας, μία τουριστική ανάπτυξη, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οικονομικούς «πνεύμονες» της Κεφαλληνίας και της Ιθάκης.

Κλείνοντας αυτό τον σύντομο χαιρετισμό, μιας και το αναφέρει και η Ένωση των Ξενοδόχων bedste kviklån, θα ήθελα κ. Μηναίδη να σας ευχαριστήσω ως Νομάρχης Κεφαλληνίας & Ιθάκης και γι την προσφορά σας στους σεισμούς του 1953 όταν, εσείς και η ομάδας σας, στηρίξατε τον Κεφαλλονίτικο Λαό σε μια περίοδο πολύ άσχημη γι’ αυτόν’’.