Ελληνική Περικοπές Συντάξεων «Μπορεί να Ακυρωθεί» – Έκθεση

Μια έκθεση από την Αθήνα-Μακεδονία Πρακτορείο Ειδήσεων (AMNA) λέει ότι οι περικοπές των συντάξεων προβλέπεται να τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του 2019 ίσως να ακυρωθεί σε συμφωνία με την Ελλάδα οι δανειστές.

Το ημι-επίσημο πρακτορείο αποσπάσματα ανώνυμες πηγές λέγοντας ότι η «όργανα θεωρούν την Ελλάδα το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της βιώσιμης και μιλούν για την ακύρωση του μέτρου και να μειώσουν τις συντάξεις.»

Η έκθεση ισχυρίζεται ότι ο επικεφαλής των θεσμικών οργάνων (συμπεριλαμβανομένων των ΔΝΤ), φαίνεται να έχει αποδεχθεί ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων είναι η δημοσιονομική και διαρθρωτική. Ønsker du et lån med betalingsanmerkninger?

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που επικαλείται AMNA, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδη Tsakalotos και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Houliarakis σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι «δημοσιονομικά περιθώρια» το επόμενο έτος θα είναι μεγαλύτερο από τα 700 εκατ. ευρώ που προβλέπονται από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση των προγραμματισμένων περικοπές των συντάξεων και να επιτρέψει την εφαρμογή ορισμένων άλλων κοινωνικών παροχών, σύμφωνα με την πηγή.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 5 νοεμβρίου.